Sivut

31. toukokuuta 2013

Josko sittenkin luumua tai munakoisoa?

Taisin jo joskus aiemminkin mainita, että olen suoraan sanottuna aika kyllästynyt siihen perinteiseen suomalaiseen tapaan valita ainoastaan yksi teemaväri häihin. Tiedättehän: hankitaan ihan kaikki häihin tasan yhdessä ja samassa värissä (tai oikeastaan sävyssä!) aina sulhasen vieheestä, liivistä, sukista ja varmaan alusvaatteista lähtien auton koristeluun, serveteistä pöytäasetelmiin ja hääkarkeista kiitoskorttien postimerkkeihin. Värien koordinointi ja harmonia ovat äärimmäisen hyviä ja jossain määrin tavoiteltaviakin asioita myös minun mielestäni, mutta usein suomalaisissa häissä ammutaan makuuni vähän turhan yli siinä teemasävyn käytössä. 

Lähde
Siksipä olenkin alkanut hahmotella yksittäisen teemavärin pohdinnan sijaan ennemminkin värikarttaa, mikä toki näin hääblogien maailmassa on täysin tuttua puuhaa kaikille. Ainakin tämän morsiamen silmää miellyttää paljon sitä yksisävyisyyttä paremmin hillitty, harmoninen ja monisyinen värimaailma. Olenkin tykästynyt hurjan paljon luumun ja munakoison eri sävyihin. Pidän siitä, miten tummemmat violetin sävyt tuovat syvyyttä valkoisen rinnalle olematta liian rajuja. Luumuun olisi myös helppo yhdistää esimerkiksi sitä vaaleanpunaista, josta viime viikolla kirjoittelin. Tummemmat violettisävyt taittaisivat puuterisävyistä pahimman siirappisuuden ja pastellisuuden pois.

Lähde
Munakoison sävyihin yhdistyisi loistavasti myös kulta. Jos sormuksemme olisivat keltakultaa, yrittäisin melko varmasti ympäripuhua paremman puoliskoni myöntymään tähän väriyhdistelmään. Sormuksemme kuitenkin ovat sulhoni valinnasta valkokultaa, enkä siksi jotenkin osaa nähdä (kelta)kultaisia sävyjä häidemme jossain määrin hallitsevana elementtinä. No, joka tapauksessa sulhosta puheenollen veikkaanpa, että tällainen tummempi sävymaailma voisikin olla myös hänen mieleensä - pelkkää vaaleanpunaista unelmaa kun en usko rakkaani häihimme kaipaavan.

Lähde

Keväisiin tai alkukesäisiin häihin en näitä violetteja, tummempia sävyjä yhdistäisi, mutta varsinkin kylmempiin vuodenaikoihin se toisi sopivasti lämpöä ja lisäsyvyyttä häiden visuaaliseen ilmeeseen. Meidän suunnitelmissahan on elokuiset häät, joten kesässä silloin vielä mennään, mutta toisaalta pimenevät ja ehkä jopa hiukan viilenevät hyisen kylmät (vesisateiset) illat ovat Suomessa tuolloin jo todellisuutta. Tässä voisi siis ehkä ollakin otollista maaperää jatkojalostukselle...

4 kommenttia:

  1. Meillä ei varmaan edes ole teemavärejä :D Tai jos on niin ainakaan Peten pukeutumiseen niitä ei lykätä. Hyi hyi.

    Oon tosi huono visuaalisissa jutuissa ja annan ammattilaisten tehdä päätökset värien suhteen.

    Tummia sävyjä toivoisin ehkä meille, ehdoton ei on kaikelle vaaleanpunaiselle ja hempeälle. Ei vaan oo meidän juttu (varsinkaan miehen).

    Jokainen tyylillään ;) ja ihanaa, että teillä on useita värejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta teillä onkin niin selkeä ja voimakas teema tuloillaan, ettei siihen enää varsinaisesti tarvitakaan mitään teemavärejä. Niiden värien tarkoitushan kun kai on lähinnä tuoda jotain punaista lankaa häiden visuaaliseen ilmeeseen, ja teillä se tulee luontevasti teeman kautta toteutettua :)

      Poista
  2. Itsekin pidän värien harmoniasta :) Meillä tulee yhdistymään vaaleat sävyt kulta, hopea, valkoinen, beige, vaaleanpunainen. Tehosteväreinä varmastikin mustaa. Tuo luumun sävykin on mielestäni ihana :)

    Itse haluan yhdistellä asioita kauniisti, en värisävyn mukaan. Mielestäni yksi teemaväri saattaa olla paikoitelle liiankin hallitseva, jolloin sen idea katoaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän värit kuulostaa ihanilta! Ja oot ihan oikeassa siinä, että yksittäinen teemaväri nousee usein liian hallitsevaksi. Siksi ne laajemmat väripaletit ovatkin helpottavia - ja selviääpähän siltä kaikkein kliseisimmältä hysteeriseltä Sen Oikean servettien sävyn metsästämiseltä, kun käytössä on laajempi paletti :)

      Poista